Elektronörofizyoloji

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ

   TYT


       Programın Amacı

       Programın amacı, beyindeki bilişsel ve davranışsal fonksiyonların analizi veya bu fonksiyonların yitimi ile ortaya çıkacak hastalıkların tetkiki için gerekli EEG (Elektroensefalografi), EMG (Elektromiyografi) ve PSG (Polisomnografi) gibi elektronörofizyolojik yöntemleri hekimin gözetiminde hastalara uygulamaktır. Bu çerçevede hastanın uygulama ön hazırlığını yapma, hekimi hasta hakkında bilgilendirme, prosedür boyunca hastanın durumunu gözleyerek herhangi bir olumsuz durumda hekimle birlikte müdahale edebilecek, yöntemi uygularken hastanın genel sağlık durumunu kontrol edebilecek ve tüm bunları uygulayabilecek düzeyde el becerileri gelişmiş yetkin ve sorumlu eleman yetiştirmek hedeflenmektedir.

       Programın Hedefi

       Mezunlar Elektronörofizyolojik uygulamaların yapıldığı bütün kamu ve özel hastanelerde ile kliniklerde çalışabilmektedirler.

       Kariyer Olanakları

       Önlisansta mevcut tüm sağlık bölümlerine geçiş imkanı bulunmaktadır.

       Yatay Geçiş ile Geçilen Programlar

       “Elektronörofizyoloji” ön lisans programlarini başari ile bitirenler, ÖSYM tarafindan açilan Dikey Geçiş Sinavi’nda(DGS) başarili olduklari takdirde “Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri, Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon” lisans programina dikey geçiş yapabilirler.

       Dikey Geçiş ile Geçilen Programlar

       Mezunlar ‘Elektronörofizyoloji Teknikeri’ ünvani alarak kamu ve özel hastaneler ile poliklinikler başta olmak üzere elektromyografi, elektroensefalografi, uyarilma potansiyelleri, introperatif monitorizasyon ve uyku-polisomnografi ünitelerinde çalişabilirler. Ayrica Kamu Personeli Seçme Sinavi'na (KPSS) göre Sağlik Teknikeri olarak atanabilmektedirler.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc